perjantai 30. toukokuuta 2014

Positiivisen kautta

Nyt kun pettymys ja harmi alkaa laantumaan, niin tehdäänpäs pieni positiivisuusharjoitus. 

Kokonaisuudessaan eilinen koe oli ehdottomasti mun ja Indyn paras suoritus tähän mennessä. Sen takia ne pari käsittämätöntä virhettä harmittaakin niin paljon. Kahdessa edeltävässä kokeessa me ollaan Indyn kanssa päädytty henkiseen kädenvääntöön. Indy haluaisi tsiikailla kaikkea kiinnostavaa, haistella kenttää ja muuten vain olla villi ja vapaa. Minä taas jostain kumman syystä en ole ollut kovin innostunut Indyn toiminnasta. Eilen me oltiin tiimi! Alusta loppuun me tehtiin töitä toisillemme. Oli ihana päästä vihdoin kokemaan se tuollaisessa tilanteessa. Sen takia mua niin harmittaa Indyn varmimman ja parhaan liikkeen nollaantuminen, me oltais ansaittu parempi tulos. Mutta mutta, tällaista tämä on.

Paikkamakuu oli kaamea, Indy oli todella levoton. Miltei kaksi minuuttia se siellä kuitenkin kesti. Indy nousi istumaan valehtelematta noin 5 sekuntia ennen liikkurin lausetta ”aika täynnä, palaa koiran luo.” Ihan pikkuisen meinasi harmittaa.

Mutta takaisin positiiviseen: me pärjättiin olosuhteisiin nähden loistavasti! Indy on pieni hienohelma ja sen mielestä vesisateessa makoilu on inhaa. Samoin seuraaminen on inhaa pisaroiden sataessa silmiin. Ja kaiken huippuna Indy pelkää sateenvarjoja! Mitään muuta kummallista pelkoa sillä ei ole, mutta sateenvarjot täytyy haukkumalla pitää kaukana. Ja jos sellainen tulee liian lähelle, niin sitten meinaa iskeä paniikki. Eilen satoi koko aamun ja Indyn piti varoittaa paria sateenvarjoa pysymään kaukana, joten olosuhteet huomioiden karvakasa teki loistavasti töitä!

Kokeessa oli myös toinen sheltti! Mun pitää ikävä kyllä nyt lopettaa Indyn seuraamisen puolustelu tekosyyllä ”noh, ei sheltiltä voi vaatia samaa kuin bortsulta.” Oli nimittäin niin hieno toko-sheltti, jonka seuraaminen oli todella kaunista katseltavaa. Kiva nähdä muita tokoilevia shetlantilaisia. Mua jäi kiinnostamaan tokoilevien shelttien määrä ja suhde tokoileviin bortsuihin, joten kävin laskemassa keskiarvot 2010 – 2013 kokeissa käyneiden koirien määristä luokittain. (Eikös ole simppelisti ilmaistu. En osaa yhtäkkiä muotoilla paremmin :P)


Sheltit
Bortsut
ALO
68
201
AVO
35
183
VOI
14
142
EVL
11
277
             2010 – 2013 keskiarvot luokittain

En jaksanut vertailla muihin rotuihin, mutta ei taida kovin useassa rodussa olla enemmän yksilöitä kisaamassa EVL:ssä kuin ALO:ssa :D

Ja kiitos kaikille tsemppaajille! Ihana saada kannustusta kun harmittaa! Seuraavat kokeet odottaa jo parin viikon päästä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti