torstai 15. toukokuuta 2014

Ihanat pitkät vapaat!

Me ollaan nautiskeltu mun 6 päivän vapaista. Lauantai oli ensimmäinen niistä ja sen kuulumiset onkin jo viime postauksessa.

Maanantaina lähdettiin heti aamusta mun työpaikalle vanhusten palvelutaloon. Mun piti hoitaa siellä yksi paperihomma ja poijjaat lähtivät mukaan tervehtimään väkeä. Yllättävän nätisti molemmat osasivat olla. Ehdottomasti paras hetki oli, kun Vimma hyppäsi luvatta sohvalle ja kaivautui hellästi erään rouvan kainaloon. Kyseinen rouva on sydänjuuriaan myöten koiraihminen ja ikävöi päivittäin entisiä koiriaan. Voi sitä iloa ja haikeutta Vimman kyhjöttäessä kainalossa.

Työkaveri erehtyi kysäisemään, mitä se TOKO oikein on. Niinpä me pidettiin Indyn kanssa parille työkaverille ja pomolle tokonäytös koostuen alokkaan ja avoimen liikkeistä. Indy teki loistavasti oudosta paikasta ja katsojista huolimatta. Kaukkareiden aikaan ihmettelin työkavereiden tirskumista ja vilkaisin sivulle; Vimmahan se siellä hirvittävän tosissaan jumppasi kaukkareiden tahtiin :D


Vimman ilme: BUSTED! Nyt sillä on todisteita, että me oikeesti tykätään toisistamme
Fiksu ja filmaattinen eikös?
"Siis häh?"
"Ai sä naurat mulle.. Tosi kiva"
Maanantaina illasta käytiin tekemässä TOKOa. Vimma oli ensimmäistä kertaa elämässään huono niissä hommissa. Viime viikko oli Vimpulalle tosi tylsä ja energiaa kertyi varmasti liikaa, mikä purkautui sitten keskittymisongelmina ”töissä.” Borderi teki kaiken vähän sinne päin ja milloin sattuu.

Indyn kanssa keskityttiin vaihteeksi avoimen luokan juttuihin, eikä niissä mitään hirveitä ongelmia ole. Luoksarin pysäytys venyy ja siihen kokeillaan ratkaisuksi takapalkkaa. Paikkamakuu on avoimessa kysymysmerkki. Indy lukee mua tosi hyvin ja on vähän liiankin kiinni mussa. Jännittävässä koetilanteessa pienelle sheltille voi tulla hyvin nopeasti ikävä mun kadotessa näkyvistä paikkamakuussa. Maanantaina käskin molemmat koirat kentällä maahan ja menin reiluksi minuutiksi metsikköön piiloon. Ei ongelmia siinä tilanteessa. Ensi lauantaina treenataan porukalla Indylle vieraalla kentällä, jolloin ajattelin heti alkuunsa ottaa avoimen paikkamakuun. Siinä näkee iskeekö sheltille jännäys vai malttaako se pysyä paikallaan. Muita se ei mene häiritsemään.

Tiistaina Vimma lähti mun kanssa tokoilemaan sateeseen. Kunhan se oli ensin kiskaissut mut nurin (pirhanan liukkaat pienet irtokivet) ja näykkäissyt rystysen verille, niin hommat alkoi sujumaan. Uutena asiana alettiin treenaamaan merkkiä kokeneen treenikaverin ohjeistamana. Hyvät treenit!

Toki me ollaan myös metsäilty vapaiden aikana

On se vaan vielä niin vauvan näköinen
Linssilude halusi myös kuvaan
Härregyyd kun se on nätti <3
Ja niin on Indykin <3
Keskiviikkona pojat pääsivät puntarille aamulenkin ja ruokailun välissä. Sormeni ja silmäni olivat oikeassa ja Indy on kerännyt vähän liikaa vararavintoa. Pari viikkoa sitten kehuttiin kasvattajan kanssa, miten hyvässä kunnossa Indy on. Nyt ollaan tokoiltu paljon ja Indy on saanut ekstrahyviä palkkoja möllin ja kokeen jälkeen, minkä ansiosta puoli kiloa on kertynyt lisää. Indylle ideaalipaino on sellaiset 6,5 kiloa ja nyt vaaka näytti tasan 7 kg. Noinkin pieni määrä näkyy pienessä koirassa. Vimmakaan ei ole enää pelkkää luuta ja nahkaa, vaan on onnistunut keräämään 21 kilon edestä painoa. Korkeutta on kotimittauksen mukaan 52,5 – 53,0 cm.

Keskiviikko vietettiin Palokassa Indyn kasvattajan luona. Sari totesi myös Indyn vähän pyöristyneen ja Vimman olevan ensimmäistä kertaa jotain muuta kuin luiseva. Lihava se ei kuitenkaan ole. Pitää nyt seurailla tuota painoa ja vähentää ruokaa, jos se näyttää olevan tarpeen. Vimma oli todella onnellinen kohdatessaan Sarilla taas elämänsä rakkauden Kuuran. Shelttineito esitti edelleen vaikeasti tavoiteltavaa, mutta se ei Vimman flirttailua estänyt. Onneksi Vimpula oli sentään herrasmies kosiskeluissaan.




Tänään onkin viimeinen vapaapäivä ja sen varalle on kaksi vaihtoehtoista suunnitelmaa

A. Käyn tekemässä jäljet molemmille pojille

tai todennäköisempi vaihtoehto

B. Kieltäydyn riisumasta yövaatteita koko päivänä ja makaan sängyssä/sohvalla tuijottelemassa elokuvia ja sarjoja :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti