sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Vierailuja ja treenejä

Meillä on ollut oikein mukava loppuviikko. Torstai alkoi metsälenkillä ja jäljillä. Pojat ajoivat muutaman sadan metrin jäljet ja hienosti löysivät paikasta A paikkaan B. Intoa oli molemmilla turhan paljon, mistä syystä työskentely ei ehkä ollut sitä tarkinta ja kauneinta. Torstaina lähdettiin ”käväisemään kahvilla” Indyn kasvattajan luona ja siinähän kävi niin kuin yleensäkin. Kahvilla käväisy muuttui iltaan asti venyväksi jutusteluksi ja kotiin päästiin puoli kymmenen korvilla. Mutta kivaa oli ja Vimmalle teki hyvää tavata Sarilla olleita muita koiria. Kasvattajalla on Indyn sisko Kuura, joka oli Vimman mielestä aika ihana. Pieni border yritti flirtata etujalat stepaten shelttitytölle, joka ei kuitenkaan lämmennyt kosiskelulle.

Perjantaina ja lauantaina me vaan hönttäiltiin sisällä ja Vimma opetteli suorastaan elintärkeitä taitoja, kuten kieriminen ja nurkassa häpeäminen. Indy näytti tietysti mallia. Harkitsin muutaman sekunnin ajan opettavani Vimman riisumaan sukat jaloista, mutta totesin olevani aivan liian kiintynyt varpaisiini. Indy osaa todella nätisti ja varovaisesti napata sukasta kiinni, Vimman mukana lähtisi luultavasti varvas tai pari. Jos joku ei ole nähnyt koiran häpeävän nurkassa tai riisuvan sukkia, niin pistänpä tähän Indyn mallisuoritukset.




Tänään oli tarkoitus lähteä molempien koirien kanssa treenaamaan ja sitten turistiksi mätsäriin. Päätinkin aamulla jättää Indyn kotiin ja lähteä Vimpulan kanssa kahdestaan reissuun. Otin varalta mukaan myös Vimman rokotuskortin, jos mätsäreissä sattuisi olemaan vähän porukkaa. Treenattiin evakossa olevan koulun kentällä parin muun koirakon kanssa ja oli kyllä hyvät treenit! Vimman kanssa on aina kiva tehdä tokoa. Taivaalta tuli vettä, lunta ja rakeita, mutta tunnin treenien jälkeen jatkettiin kuitenkin matkaa mätsäriin, jossa oli säähän nähden yllättävän paljon väkeä. Ensimmäiset minuutit Vimpula oli hämillään ja vähän jännittynyt, mutta hyvin nopeasti tilanne muuttui kiinnostavaksi. Väkeä oli niin paljon, että ei viitsitty ilmoittautua kisaamaan. Vimmalla oli selvästi vielä intoa tehdä, joten otettiin kunnon häiriön keskellä perusasentoa ja seuraamista. Työmoodissa Vimma ei näe eikä kuule mitään muuta ja seuraaminen haukkuvien koirien lähettyvillä oli helppo nakki. Myönnettäköön keskittymisen hajonneen täysin, kun törmättiin Indyn siskoon Kuuraan, joka oli Vimman mielestä edelleen aika ihana neito.

Indy tokoilee seuraavan kerran tiistaina mölleissä, jos sää suosii. Möllit on samalla kentällä missä meillä on viikonloppuna koe, joten sinällään olisi tosi kiva käydä vetämässä tiistaina ”kenraaliharjoitukset”. Mutta jos ilma on yhtä ihana kuin tänään, niin sitten saa suosiolla jäädä kenraalit väliin.

Vimma Dreamoorien tokopäivänä
Kuvan ottanut Ansku

Ensimmäinen näky herätessä. Kuinka kauan pystyisitte itse rauhassa loikoilemaan sängyssä noiden tuijotusten alaisena?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti