lauantai 10. toukokuuta 2014

Vai että sellainen koe

Tänään käytiin Indyn kanssa kokeessa. Tuomarina Mauri Pehkonen.

Ryhmäliikkeet

Luoksepäästävyys: 10. Pysyi istumassa tuomarin seistessä ihan edessä. Tuomarin koskiessa nousi seisomaan ja nuoleskeli käsiä iloisena. Tuomari tykkäsi ja kehui.

Paikalla makaaminen: 10. Varma ja hyvä.


Yksilöliikkeet

Indyllä oli ihan hyvä vire vielä 20 sekuntia ennen kehää. Siinä vaiheessa minä varmaan aloin käyttäytyä oudosti, jolloin Indyn vire kärsi. Kontakti katkeili, nenä kävi ja sähellys lisääntyi. Indyn ”sijaistoiminnot” sai tietenkin mulle lisäjännitystä aikaiseksi, mikä taas vuorostaan lisäsi Indyn häsellystä. Siinä 20 sekunnin aikana paketti hajosi ja kehään mentiin perseelleen menee-fiiliksellä. (Mikä tietenkin auttaa asiaa :D)

Seuraaminen kytkettynä: 7. Ensimmäinen kompastuskivi oli perusasento. En meinannut saada koiraani millään sivulle. Indy oli vakaasti sitä mieltä, että ei ole koskaan sivu-sanaa kuullut tai ainakaan joutunut mitään sen kuultuaan tekemään. Lopulta sheltti päätyi suurinpiirtein perusasentoon. Kontakti oli aivan vieras käsite: Indy käveli vierellä aivan muissa maailmoissa.

Seuraaminen taluttimetta: 8. Parempi. Perusasento löytyi ja jopa kontaktia esiintyi ajoittain. Tuomarin mukaan miellyttävää seuraamista, mutta käännöksissä tuli etäisyyttä ja pa:t olisivat voineet olla parempia. Huomasin jossain vaiheessa seuraamisten aikana käveleväni aivan eri rytmillä kuin treenatessa. Ei ihme jos pientä shetlantilaista vähän hämmensi.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 9. Hyvää seuraamista ja erinomainen maahanmeno. Juuri istu-käskyn aikana Indy bongasi pusikosta jotain ja missasi sen. Toisella käskyllä istumaan.

Luoksetulo: 7. Anna mun kaikki kestää. Indy tulee sivulle takaa kiertäen. Nyt se paineli väärältä puolelta mun ohi. Ajattelin, että se kiepauttaa itsensä siihen sivuun kun hoksaa virheensä. Meni pari sekuntia ja koiraa ei näkynyt sivulla. Okei, missäs se on.. No parikymmentä senttiä kehän rajalta menossa nenän ohjaamana eteenpäin! Käskyllä palasi hitaasti sivulle. Jos oltais oltu ihan missä tahansa muualla kuin virallisessa kokeessa, niin tuossa kohtaa viimeistään olisi otettu aikalisä ja käyty pieni keskustelu.

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 10. Tuomari kommentoi, miten on mahtavan näköistä kun koiraan luotetaan. Indyllä on todella hyvät jäävät, enkä koe tarpeelliseksi vilkuilla sitä niiden aikana. Mutta olipahan jotenkin mukava kommentti :)

Estehyppy: 7. Sama este, mitä Indy vähän säikähti mölleissä. Ei lähtenyt ekalla hyppäämään. Hyppy-käskyllä otti hyvän kontaktin ja vinkaisi. Säälimätön ohjaaja antoi uuden käskyn ja kiltti sheltti hyppäsi. Ei pysähtynyt hyvin hypyn jälkeen.

Kokonaisvaikutus: 8. Aivan hirveetä sähellystä! Ihme että saatiin edes kasi. Meidän pakka hajosi aivan totaalisesti. Noh, reeniä ja varsinkin kokeita vaan lisää. Ei muu auta.

Mauri oli oikein mukava tuomari, mutta yllättävän tiukka. Alokasluokassa oli 9 koirakkoa, joista kolme sai ykköstuloksen. Kaikista ongelmista huolimatta me oltiin yksi niistä. Pisteitä kertyi 167/200 ja sijoitus oli 3/9. Tietenkin olen iloinen ja ylpeä meistä kun saatiin ykköstulos ja jopa sijoituttiin kolmen parhaan joukkoon, mutta en voi väittää lähteväni luottavaisin mielin muutaman viikon päästä uuteen koetukseen.

Indy mölleissä tiistaina. Ei ollut seuraaminen tämän näköistä tänään.
Kuva: Jutta Savela

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti