sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Kainalobortsu ja harrastussheltti

Antibioottikuuri ei muuttanut Vimman tilannetta mihinkään suuntaan, joten viikko edellisestä eläinlääkärireissusta lähdettiin toiselle klinikalle. Vimma ultrattiin ja kaikki oli terveen näköistä. Eturauhanen ok, virtsarakko ok jne. Tunnustellessa ei aristanut eturauhasta, mutta aristi rintarangan loppuosaa, lantion aluetta sekä lannerankaa. Tuota rintarangan aristusta Vimmalla on ollut aiemmin, muut kipukohdat oli uusia. Aristukset on myös täysin ei-loogisia. Välillä kohta X on kipeä, minuutin päästä Y, parin sekunnin päästä ei kumpikaan ja hetken päästä molemmat. Virtsanäyte otettiin suoraan vatsapeitteiden läpi, jolloin muutama punasolu on ihan normaali löydös, mutta pissassa oli liikaa verta.

Verikoe otettiin; kaikki ok. Borrelia-testin tulokset piti tulla tällä viikolla, mutta ei ole kuulunut. Soitan maanantaina klinikalle ja koitan saada ajan. Pitää ottaa kontrolli pissanäytteestä, hakea lisää kipulääkkeitä ja haluan ell:in tutkivan vielä Vimman vasemman takajalan. Viimeisen viikon aikana olen kahdesti huomannut Vimman varovan painon laittamista sille, vaikka muuten kävelee normaalisti.

Tuntuu, että kaikki ortopedit on nyt lomalla, mutta saatiin aika parin viikon päähän. Jyväskylässä on kaksi ortopedia, jotka molemmat lomailee. Soittelin myös Tampereelle yhdelle ortopedille, jota meille suositeltiin, mutta hän myös on lomalla heinäkuun. Hyvä ajoitus.

Vimma on onneksi pirteän oloinen ja kipulääkityksellä välillä liiankin riehakas. Mutta kyllä siitä huomaa, ettei kaikki ole kunnossa.

Mitäs muuta... Vimman oli tarkoitus lähteä mun kanssa tokon piirinmestaruuskisoihin yhdistyksen joukkueeseen, mutta eihän se nyt sinne mene. Lupasin tehdä Indylle kunnon ”kenraaliharjoituksen” joku päivä ja ilmoitella tultaisiinko täydentämään joukkue. Lähinnä pitää kokeilla, miten Indy suhtautuu pitkästä aikaa paikkamakuuseen vieraassa paikassa tuntemattomien koirien kanssa.

Indy on pätevä rally-tokolainen ja kouluttajan mielestä saataisiin jo katsella kisoja. Tosin mulla menee välillä sähellykseksi kylttien kanssa, mutta harjoitusta vaan radanlukuun. Indy aloitti Noseworkin viime viikolla (Vimma jäi pois kurssilta) ja innostui lajista hurjasti. ”Siis mä saan juosta hajujen perässä ja syödä herkkuja?!?!?! Maailman paras juttu!!!”

2 kommenttia:

  1. Mitä Vimmalle kuuluu, onko selvinnyt mitään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vimmalta löytyi virtsasta runsaasti struviittikiteitä, joita varten aloitettiin ruokavaliohoito. Vimpula oli reilun viikon verran todella hyvässä kunnossa, mutta nyt se on alkanut vähän kipuilemaan uudestaan. Ortopedi siirtyi ensi viikolle, otan siinä samalla taas pissanäytteen ja verikokeita. Eli ei vielä tietoa, mikä on vialla.

      Poista