maanantai 7. heinäkuuta 2014

Onnea Vimpula!

Pieni rakas hölmöläinen on jo vuoden! Sain Vimmassa juuri sen, mitä pyysin ja enemmän kuin olisin osannut odottaa. Sen kanssa on kiva harrastaa (tosin ilmeisesti nyt on hormoonit ottaneet ylivallan, minkä seurauksena keskittymiskyky on kärsinyt) ja Indyn kanssa se on alusta saakka tullut toimeen loistavasti. Pojilla on ollut pari pientä rähinää, jotka ovat kaikki liittyneet Vimpulan taipumukseen omia asioita. Poikien kahakat ovat aina olleet kuitenkin lähinnä ääntä ja irvistelyjä, tosissaan ei ole koskaan väännetty. Tokihan Vimpulassa on myös huonoja puolia, mutta on se vaan aika täydellinen pieni päivien piriste <3

Vimma ja Indy ihan alussa 


Vimma ja Indy tänä kesänä

Ja pari kuvaa pönötysharjoittelusta (Kuvat Riitta-Liisa Kuittinen)




Eilen oli Vimman merkkipäivä ja sitä juhlittiin hemmotteluhieronnalla. Vimpula osasi nyt rauhoittua ja käytännössä nukkui käsittelyn ajan. Vimmalla oli vielä jonkin verran lihaskireyttä ja jumeja, Indy sen sijaan alkaa olla hyvässä kunnossa. Elokuun alussa hierotaan taas.

Vimma sai viime viikolla (ainakin omasta mielestään) maailman parhaat synttärilahjat. Meille kotiutui nimittäin tällaiset:


Savu-kisu on ihan kaveria koirien kanssa, jo ensimmäisenä iltana se makasi kehräten sohvalla Indyn haistellessa ja nuollessa sitä. Savu yrittää kovasti leikittää koiria ja Indyn kanssa se onkin saanut leikin viriteltyä, vaikka selvästi molemmat kummastelivat toistensa outoja tapoja. Vimmalla ei ole vielä lupaa innostua/leikkiä kissojen kanssa.

Kulta piti alkuun 1,5 metrin turvavälin koiriin ja ilmoitti sähinällä tai murinalla liian lähelle tulosta. Nyt koirat saavat tulla jo ihan likelle, mutta nuuhkimista tai minkäänlaista innostumista Kulta ei siedä. Ei se koiria pelkää, vaan kävelee vaikka suoraan kohti ja olettaa niiden väistävän (niin kuin ne tekeekin.) Kulta vaan ei tykkää liiallisesta lähentelystä.

Vimmaa ja Indyä kiinnostaa kissat kovasti, minkä vuoksi ensimmäisinä päivinä rauhoittuminen oli vaikeaa. Nyt tilanne on kuitenkin tasaantunut ja kaikki elukat osaa rauhoittua jopa samaan tilaan nukkumaan. Tosin Vimpulalla on varmaan kohta jonkinasteinen rasitusvamma hännässään, sen verran ahkerasti se on viime päivät vipattanut.

Ensimmäisen vuorokauden ajan meillä oli kissat ja koirat erotettuna ovella tai portilla paria lyhyttä tutustumista lukuun ottamatta. Sen jälkeen meillä on ollut avoimet ja portittomat ovet, paitsi pikkukisujen saadessa hepulit. Silloin koirat joutuu makkariin, jotta kisut saavat riehua rauhassa. Indyn uskaltaisin jättää samaan tilaan hepuli-kisujen kanssa, mutta Vimma saattaisi kuumua liikaa riehumisesta. 

Indy on tosiaan ollut aivan super kissojen kanssa, mutta se nyt ei ollut mikään yllätys. Välillä herään siihen, miten otan Indyn hienon käytöksen itsestäänselvyytenä. Vimmaa tuli kehuttua ja opetettua paljon kissojen tullessa taloon, koska Vimman reaktio mua etukäteen epäilytti paljon enemmän. Indy tiesi heti, miten pienten kissanpentujen kanssa pitää olla, vaikka ei ollut koskaan ennen sellaisia tavannut. Ikävä kyllä Indyn kehuminen ja palkkaaminen meinasi välillä unohtua Hulivili-Vimmaan keskittyessä. Note to self: muista huomioida myös Indyn hieno käytös! :)

Lopuksi paljon pieniä kissoja:
Kulta 12 viikkoa
Savu 12 viikkoa
Jo ensimmäisenä iltana tehtiin tuttavuutta
Ihan kauheeta joutua olemaan "portin" takana
Joka ilta harjoitellaan ulkoilua

2 kommenttia:

  1. Herttaisia kuvia taas kerran! Eritoten tuo kuva jossa Vimma nuuhkii Savua. Hieman myöhästyneet syntymäpäiväonnittelut Vimmalle!

    VastaaPoista